top of page

Cecilie Haaland – Kunsthåndverker
Henningsvær 
Lofoten
Norge

Cecilie Haaland portrett

Cecilie Haaland er kunsthåndverker p​å heltid med et bredt repertoar, fra bruksgjenstander med rene linjer i et enkelt og moderne formspråk til konseptuelle utsmykninger. Hun jobber hovedsakelig i porselen og fotografi og aller helst kombinasjonen av disse to.

Det første av hennes pågående prosjekt Phottery henger på Nasjonalmuseet. 

 

Cecilie Haaland har bodd i Lofoten siden 1995, er utdannet håndverker og pottemaker gjennom lærlingspraksis i mange år og har drevet eget verksted siden 1991. Hun eier og driver Engelskmannsbrygga galleri og verkstedsfellesskap i Henningsvær.

Haaland har deltatt på en rekke utstillinger, både i inn og utland. Hun har mottatt flere stipend, bl.a. Statens 3-årige arbeidsstipend, og har hatt flere tillitsverv i styret til Norske Kunsthåndverkere Nord Norge, vært styreleder for Nord Norsk Kunstnersenter og sitter i dag i styret til Nord Norsk Kunstmuseum.

I tillegg er hun prosjekteier av bedriftsnettverket Lofoten Art Galleries.

Hender som dreier keramikkvase
Hender tildekket med våt keramikk
Hender som dreier en skål

Engelskmannsbrygga

www.engelskmannsbrygga.no
Dreyers gate 1
8312 Henningsvær
Norge
Engelskmannsbrygga. Et rødt stort hus ved bryggen

Engelskmannsbrygga er Cecilie Haalands hjertebarn – et levende kunsthåndverksenter som ligger plassert på torget i Henningsvær i Lofoten. Haaland har vært eier og aktiv kunsthåndverker på Engelskmannsbrygga siden 1997. Sammen med glassblåserne Mette Paalgard, Heidi Kristiannsen og fotograf John Stenersen driver Haaland Engelskmannsbrygga, med sitt keramikkverksted og deres felles galleri.

 

Ønsker du å bestille enkelte av Haaland design kan du gjøre dette via nettsiden til Engelskmannsbrygga www.engelskmannsbrygga.no eller direkte på shop.engelskmannsbrygga.no. Du finner også et større og oppdatert utvalg på www.instagram.com/engelskmannsbrygga.

Hender som løfter plater med håndlaget keramikk mugge
Keramikk verktøy i krukker
bottom of page